Oca
Saha Betonu ve Şap Uygulama hizmetleri
Beton dökümü öncesinde zemin betonu uygulaması yapılacak alanda kroki hazırlanarak beton döküm planlaması yapılacaktır.
Saha Betonu Uygulaması
Endüstriyel tesisler, depolar, yollar, otoparklar ve diğer tesislerin ihtiyaç duyulan kısımlarına profesyonel ekibimiz ile uygulama yapıyoruz Beton kalınlığı, betonun cinsi, içerisindeki demir donatı miktarı ve eğimleri dikkate alınarak uygulama yapılacak alan ile ilgili planlama yapılır. Uygulamaya geçmeden önce saha betonu alt dolgusu uygun dolgu malzemesi ile proje kotuna kadar kademeler halinde sıkıştırılarak getirilir.
Toprak zemine oturan saha betonu beton içerisindeki suyun emilmesini önlemek amacıyla naylon branda uygulaması yapılabilir. Beton zemine oturan saha betonu ise mevcut beton yüzeyinde kir, toz, yağ vb. parçacıklarından temizlenerek uygulama yapılır
Beton döküm planlamasında yapısal derzler için gerekli önlemler alınacak, toprak zemine oturan betonlar hasır çelik donatı için gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Beton dökümü için hazırlık safhasında belirtilen tüm gereksinimlerin yerine getirilmiş olduğu kontrol edilecektir. Beton dökümü saha ve kat betonları için döküm yapılacak alanın boyutları doğrultusunda tesbit edilecek anolar vasıtasıyla yapılacaktır.
Ano vazifesi görecek olan çelik kalıplar 3.00 metre boyunda ve 4.00 cm kalınlığındadır. Çelik kalıpların yüksekliği beton bitiş kotuna göre ayarlanacaktır. Anoların yerleştirilmesi, optik veya lazer ölçüm sistemleri kullanılarak seviye kontrolü doğrultusunda yapılır. Kullanılacak çelik kalıpların temizliğine dikkat edilecektir.
Anolar arasında, anolara dik olarak uygun aralıkta dikiş demirleri teşkil edilecektir. Beton dökümü ano dahilinde sürekli olarak yapılacaktır. Ano bitene kadar hiç bir kesitte soğuk derz yapılmayacaktır.
Dökülen beton derinliğinin 10 cm'den fazla olduğu durumlarda beton dalgıç vibratörlerle sıkıştırılacak, ayrıca tüm beton yüzeyleri vibratörlü mastar ile bitirilecektir.
Beton dökümü esnasında alüminyum mastar ile kot kontrolleri yapılacaktır. Beton yüzeyi helikopter (disk) perdah ve çelik mala perdah ile bitirilecektir.
Bina içi Kat Betonlarında (Döşeme üstü) mevcut döşeme ve ısı yalıtımı üzerine pas payları kullanılarak tesbit edilecek tek kat hasır çelik üzerine doğal mineral agregalı sertleştirici kullanılarak zemin betonları yapılacaktır.
Derz Kesimi ve Derz Dolgusu ilgili şartnamedeki tarif edildiği şekilde yapılacaktır.
Dış Saha Betonlarında beton altında mevcut dolgu üzerine polietilen örtü serilecek, hasır çelik serilmesini müteakip beton dökümü yapılarak beton yüzeyi yüzeyde istenen dokuya göre düz veya fırçalı (çizgi tekstürlü) olarak bitirilecektir.
Şap Atmak Nedir : Dökülmüş , kurumasını tamamlamış tesviye betonu üzerine zemin izolasyonu yapmak , görsel güzelliği artırmak ve özel kullanım amacı için dökülen yer kaplama malzemesidir.
Şap Atmanın Amacı : Şap atılmasının veya şap dökülmesinin amacı, tesviye betonu dökülmüş yüzeyi dış ortamın negatif etkenlerinden korumaktır. Beton yüzeylerde kullanılacak alanın ömrünü uzatmaktır. Farklı özel amaçlar için kullanılacak yüzeylerin özelliğine uygun yer kaplaması yapmaktır. Şapın kullanım alanları çok geniştir.
Şap Kullanım Alanları
— Öncelikle tüm yapıların taban kısımlarında,
— Su ve nem etkisinde bulunan yerlerde,
— Açık ve kapalı otoparklarda,
— Fabrika iç ve dış sahalarında,
— Fabrika tavan kısmı ana yüzeylerde,
— Açık spor alanları, kapalı spor salonlarında,
— Sergi ve gösteri salonlarında vb. bir çok yerde şap dökümü yapılır.
Yukarıda yazılan yerlerde ve benzeri yerlerde, şap atılması zeminin sudan korunması, yüzeyin düzgünlüğünü ve görselliğin ön plana çıkması sağlamaktadır.
Şap uygulamalarında hazır şap betonu ya da kum-çimento ve katkılardan oluşabilen şap kullanılır. Hazır şap C20-25 beton kalitesinde, uygulanacak kalınlığa göre elyaf takviyesi ve çelik hasır / çelik tel donatı kullanılarak dökülür.
Kum - Çimento Şap
Yıkanmış Elenmiş Kum (0,5 - 0,7 mm)
Çimento
Cam Elyafı
Su
'' 1m3 kuma 350 kg çimento katılıp yeterli miktarda su ilave edilerek hazırlanan şap harcı, içine 1m3 için 600 gr cam elyafı konulup hava ile çalışan yer pompası aracılığı ile, imalat yapılacak bölgelere iletilir. Gönderilen harç, önceden anoları yapılarak düzlenir ve mastarlanır akabinde düzgün bir yüzey elde edilir. Şap perdahlama için priz almaya bırakılır. Prizini almış olan şap helikopter perdah makinesi ile perdahlanarak üzerine yapılacak olan kaplama için uygun hale getirilir. Geniş mekanlarda 48 saat sonra derz kesme işlemi yapılabilir. ''
Fabrika Betonu, Teras Şapları, Saha Betonları, Daire Şapı, Bahçe Teletuvar Çevre Betonları, Zemin Şap Betonu, İnşaat Şapları, Bina Önleri, Renkli Sertleştirci Katkılı Şaplar gibi her türlü beton şap işleri için
Ücretsiz Keşif için Lütfen bizimle iletişime geçiniz
Not: Watsapp iletişim hattımıza mesai saatleri içinde yazarak anında Cevap alabilirsiniz
Saygılarımızla
Özel İnşaat